Meklē veidu, kā mājiniekiem gardas maltītes pagatavot vēl vienkāršāk un gardāk? Karstā gaisa friteris (airfryer) ir kļuvis par vienu no populārākajiem virtuves palīgiem. Ar šo ierīci varēsi pagatavot gardus un veselīgākus ēdienus, izmantojot minimālu eļļas daudzumu. No kraukšķīgām uzkodām līdz pilnvērtīgām vakariņām – šī ierīce ir īstais palīgs aizņemtām dienām vai īpašiem brīžiem. Šajā rakstā esam tev sarūpējuši 7 gardas un viegli pagatavojamas ēdienu receptes, kas iedvesmos jauniem kulināriem brīnumiem.
Sastāvdaļas karbonādēm:
4 cūkgaļas karbonādes (apmēram 1 cm biezas)
2 olas
100 g rīvmaizes
50 g rīvēta parmezāna siers
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)
Sastāvdaļas gratīnam:
4 lielie kartupeļi
200 ml saldā krējuma
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
100 g rīvēta siera (pēc izvēles)
Sāls, pipari, muskatrieksts
Pagatavošana:
Karbonādes iemērc sakultā olā, apvārti rīvmaizes un parmezāna siera maisījumā un cep karstā gaisa friterī (airfryer) 200 °C aptuveni 10–12 minūtes.
Kartupeļus smalki (2 mm biezumā) sagriez un liec bļodā, pārlej ar saldo krējumu, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas un garšvielas. Visu kārtīgi samaisi, kārto karstumizturīgā traukā un piespied, lai pa vidu neveidotos brīvas vietas. Pārlej ar bļodā atlikušo saldo krējumu, līdz kartupeļi ir gandrīz pilnībā nosegti, apkaisi ar sieru, liec karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes.
Sastāvdaļas:
4 vistas šķiņķīši (ar vai bez kaula)
4 ēd.k. BBQ mērce
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)
Salāti:
Spināti, rukola, gurķi, ķirštomāti
2 ēd.k. balzamiko mērce
1 ēd.k. olīveļļa
Pagatavošana:
BBQ mērcei pievieno olīveļļu un garšvielas. Vistas šķiņķīšus kārtīgi apsmērē ar izveidoto marinādi un ļauj kādu brīdi marinādei ievilkties šķiņķīšos. Tad liec tos karstā gaisa friterī (airfryer) uz 180 °C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem salātiem, kas pārlieti ar balzamiko mērci un olīveļļu.
Sastāvdaļas:
4 vistas filejas
100 g krēmsiera
100 g svaigu spinātu
50 g rīvēta cietā siera
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)
Pagatavošana:
Katrā vistas filejā iegriež tā, lai veidotos kabatiņa. No visām pusēm pārkaisi filejas ar garšvielām un apsmērē ar olīveļļu. Tālāk sajauc krēmsieru ar sasmalcinātiem spinātiem un cieto sieru, un ar šo masu pildi vistas fileju. Ja pildījums krīt ārā no kabatiņas, fileju var saspraust ar koka irbulīšiem vai zobu bakstāmajiem kociņiem.
Liek karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā 15–18 minūtes.
Sastāvdaļas:
2 liellopa steiki (apmēram 2,5 cm biezi)
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, rozmarīns)
50 g sviesta
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
Pagatavošana:
Steika gabalus pārkaisa ar garšvielām un apsmērē ar olīveļļu.
Liec tos karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 200 °C temperatūrā 8–10 minūtes, atkarībā no vēlamā gatavības līmeņa.
Izkausē sviestu. Sviestam pievieno smalcinātu ķiploku un rozmarīnu. Ļauj brīdi sviestam ievilkties. Pirms pasniegšanas pārlej steikus ar sviesta mērci.
Sastāvdaļas:
500 g cūkgaļas ribiņu
100 g BBQ mērces
Garšvielas (sāls, pipari, kūpinātas paprikas pulveris)
Pagatavošana:
Ribiņas iesmērē ar garšvielām un BBQ mērci. Liec karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes. Kamēr ribiņas gatavojas, ik pa brīdim pārlej tās ar traukā esošo mērci.
Sastāvdaļas:
2 laša steiki
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērces
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
1 ēd.k. olīveļļa
Sezama sēklas (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Sajauc medu, sojas mērci, ķiploku un olīveļļu vienā masā. Kārtīgi iesmērē laša steikus ar sagatavoto maisījumu un liec tos cepties karstā gaisa friterī (airfryer) 180 °C temperatūrā aptuveni 10–12 minūtes.
Pasniedz ar sezama sēklām.
Sastāvdaļas:
4 lielas Portobello sēnes
100 g krēmsiera
100 g svaigu spinātu (sasmalcināti)
50 g rīvēta Parmezāna vai Čedara siera
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
2 ēd.k. rīvmaizes
1 ēd.k. olīveļļas
Garšvielas (sāls, pipari, timiāns)
Pagatavošana:
Nomazgā Portobello sēnes un izņem kātiņus (tos var saglabāt pildījumam). Sajauc krēmsieru ar sasmalcinātiem spinātiem, Parmezāna sieru, ķiplokiem un garšvielām. Ja vēlies, pievieno smalki sagrieztus sēņu kātiņus. Ar karoti liec pildījumu katrā sēnes cepurītē. Apkaisi sēnes ar rīvmaizi un apsmidzina ar olīveļļu.
Liec sēnes karstā gaisa friterī (airfryer), gatavo 180 °C temperatūrā 10 – 12 minūtes, līdz sēnes kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
Sēnes var pasniegt ar svaigiem salātiem, grilētiem dārzeņiem vai rīsu piedevu.
Labu apetīti! Mēs ceram, ka tev viss izdosies! Ja vēl neesi ticis pie sava karstā gaisa fritera, bet nu jūties iedvesmots, zini, ka Tet e-veikalā tevi gaida plaša izvēle. Ienāc tet.lv/veikals
Prece ir veiksmīgi pievienota grozam!
Jā, salīdzināt precesProdukts netika pievienots grozam, jo netika izvēlēts vienots nomaksas termiņš